Фундація „РАЗОМ” створено у м. Вроцлав (Польща) у серпні 2021 року з метою допомоги дітям, надання освіти, проведення різноманітних заходів, щоб діти, які переїхали до Польщі не втратили свій зв'язок з Україною, вивчали рідну мову, культуру та історію.
В зв'язку з вторгненням російських військ на територію Українидо Польщі приїхало багато біженців, переважно жінок з дітьми, ми вирішили організувати для них заняття. На основі нашої Фундації було організовано заняття для українських дітей з 1 по 11 класи за шкільною програмою, затвердженою Міністерством освіти України. Протягом усього часу перебування в нашому Центрі діти не лише отримували знання, а й проводилися додаткові заняття, організовувалися екскурсії, поїздки, пікніки. Наші діти активно брали участь у виступах.
У період літніх канікул ми продовжували заняття та організовували дозвілля дітей. Це було дуже важливо, оскільки діти приїхали з теренів, де були обстріли. Діти потребували постійної психологічної допомоги.

За період з початку війни, наша Фундація “Разом” працює у наступних напрямках:

  • організація збору гуманітарної допомоги (одяг, продукти харчування, тощо);
  • допомога евакуйованим громадянам України у пошуках житла в Польщі;   
  • здійснення логістики щодо евакуації людей з м. Ірпінь, м. Буча, м. Дніпро, м. Харків та з інших небезпечних регіонів України;
  • допомога в  організації благодійного туру в Польщі "Доброго вечора, ми з України" за участю українських виконавців;
  • надання психологічної допомоги;
  • заснування Центру для дітей з України в містах:  Вроцлав, Ниса, Люблін, Ченстохова, Рибнік




  • Фундація організовує регулярні зустрічі для обговорення важливих тем, які турбують українців.
  •  Діяльність Фундації «Разом» повністю зосереджена на допомозі в щоденному житті іноземців у Польщі і поширенню важливої для них інформації.
  • Фундація «Разом» здійснює благодійну діяльність, виступаючи ініціатором чи співорганізатором зборів пожертв для потреб української армії, біженців з України та для тих, хто опинився в біді і потребує допомоги.
  • Одним із основних завдань нашої Фундації — це допомога дітям. Ми прагнемо створити Клуби для дітей, де після шкільних занять діти можуть спілкуватися, знайомитися, проводити разом час, в тому числі подорожувати та пізнавати світ. Ми прагнемо, щоб наші діти не забули свого походження і пишалися своєю ідентичністю. Для цього ми залучаємо вчителів з вивчення української мови та літератури, сучасних українських письменників, акторів, діячів культури та спорту.  
  • Якщо Ви потребуєте матеріальної допомоги, допомоги на лікування, необхідно подати відповідні підтверджуючі документи (оригінали для огляду) до нашого офісу. Після цього інформація про допомогу чи збір коштів буде розміщена на сайті.

Статут Фундації

Детальніше з цілями і діяльністю Фундації "РАЗОМ" можна ознайомитись в статуті нашої організації